Ontspanningsmassage

Sportmassage

Klachtenmassage

Hoofdpijnmassage

Hotstonemassage

Lomi Lomi Massage

Indiase hoofdmassage

Ontspanningsmassage

Een heerlijke ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Er zijn al meer dan duizend jaar lang voorbeelden dat massage een goede manier is om tot rust te komen, jezelf geestelijk en lichamelijk fit te maken en dat je weerstand en mentale weerbaarheid er van omhoog gaan. Even helemaal niks moeten en puur ontspannen en genieten. Neem eens in plaats van grote hoeveelheden vitaminepillen en crèmes te slikken en smeren één keer in de maand de tijd om te ontspannen en te zorgen voor je lichaam en geest, om weer fit, ontspannen en vitaler de dagelijkse drukte in te gaan.

Sportmassage

Sportmassage is naast ontspannen en lekker ook goed voor sneller herstel van de spieren als je intensief gesport hebt, net weer een sport opgepakt hebt of veel in huis geklust hebt o.i.d.. Je hoeft namelijk niet gesport te hebben om voor je spieren wel hetzelfde resultaat te laten voelen. Tillen van kinderen, werken in de tuin, muurtje schilderen, dagje weg op verkeerde schoenen enz. Allemaal vormen van belasting waar een sportmassage een positieve bijdrage kan leveren aan sneller herstel en gevoel van verlichting van spierpijnen. De massage is en combinatie van ontspanningsmassage met als aanvulling bepaalde grepen en drukkingen om spieren en spiervezels los te maken en beter te laten doorbloeden. Dit zorgt voor een verlichting van spierpijn door betere afvoer van afvalstoffen en je spieren zullen sneller herstellen.

Klachtenmassage

De klachtenmassage is een massage die gericht is om specifieke klachten te verhelpen of te verlichten. De vorm van deze behandeling is afhankelijk van de aard van jouw klachten. Denk hierbij aan lage rugklachten, pijn in de schouder door overbelasting, tintelingen in de arm of handen door RSI- achtige symptomen. Deze massage wordt uitgevoerd met diepe technieken (Deep Musculair Technics) d.m.v. duimen en ellenboog om zo het maximale resultaat te bereiken en de klacht(-en) te verhelpen. Bij gematigde klachten combineer ik met technieken uit de ontspanning en sportmassage.

Hoofdpijnmassage

De hoofdpijnmassage is, zoals de naam het zegt, gericht om veel hoofpijnklachten weg te halen. De massage richt zich op de spieren en wervels in de rug, nek en schouders. Ook de aangezichtsspieren en de spieren in de nek krijgen veel aandacht. Het doel van de hoofdpijnmassage is naast verlichting van hoofdpijnklachten ook het voorkomen van hoofdpijn en migraineaanvallen.

Hotstonemassage

De Hotstonemassage is een massage waar door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. De stenen die ik gebruik worden verwarmd tot zo'n 45 graden. De warmte van hotstones dringen 3 tot 4 cm door in het spierweefsel. Naast de warmte van de stenen masseer ik ook met heerlijke warme olie. Hierdoor neemt de bloedcirculatie toe door toename en verwijding van de bloedvaten. Door verhoging van temperatuur neemt je stofwisseling ca 10-15% toe. Ook wordt het lymfesysteem hierdoor geactiveerd. Daardoor is een behandeling tevens ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend en uiteraard ontspannend. Ook voelt u zich sneller fit.

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij veel met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. De massagetechnieken reflecteren de bewegingen van de oceaangolven en komt van origine uit Hawaï. Het belangrijkste doel is om op een zachte vloeiende manier lichaam en geest in harmonie te brengen. Het is een ontspanningsmassage die tegelijkertijd ook dient als bindweefselmassage en leidt tot huidverbetering. Hoewel de massagetechnieken er mild uitzien en zonder veel krachtsinspanning van de masseur worden gegeven, heeft de massage toch een diepe inwerking. De massage geeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Indiase hoofdmassage

Een Indiase hoofdmassage is een massage waar het hoofd, de nek en de schouders aan bod komen. Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. De blokkades opheffen door deze te masseren zorgt voor directe ontspanning. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. De massage is heerlijk ontspannen en kan makkelijk gecombineerd worden met andere massages.